Het tekort aan woningen in Nederland is ook in Ermelo een probleem

Huizenbouw benjamin-jopen on Unsplash.jpg
Iwan van den Broek2.jpg
Door Iwan van den Broek op 29 december 2021 om 16:29

Het tekort aan woningen in Nederland is ook in Ermelo een probleem

In aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen 2022 vraag het Ermelo's Weekblad de Politieke Partijen te reageren op een stelling:
Deze keer is de stelling: 'Er is veel te weinig gebouwd in Ermelo'

Het tekort aan woningen in Nederland is ook in Ermelo een actueel probleem. We zien jongeren wegtrekken en mensen uit de randstad deze kant op komen. Uiteraard willen wij een inclusieve gemeente zijn, maar vinden het wel belangrijk dat er eerst gekeken wordt naar oplossingen voor de eigen inwoners. Helaas is het tekort aan woningen een probleem dat niet makkelijk en snel opgelost kan worden. Als ChristenUnie geloven we dat er wel oplossingen zijn om meer gelijke kansen te creëren voor elke inwoner, of je nu een jongere bent die een betaalbare huurwoning zoekt, starters die hun eerste woning willen kopen of ouderen die willen wonen in een aangepaste woonvorm.

Hoe willen wij dit dan gaan doen? Allereerst willen we ruimte bieden aan en het stimuleren van initiatieven zoals Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) of tiny houses. Het CPO biedt met name kansen voor de eigen inwoners. Op deze manier kunnen er in gezamenlijkheid woningen worden ontwikkeld.

We vinden het ook belangrijk dat er fors wordt geïnvesteerd in woningen en gemeenschappelijke woonvormen voor ouderen. Dit biedt naar ons idee een tweezijdige oplossing: aan de ene kant komen ouderen meer bij elkaar in de buurt te wonen, wat kan zorgen voor gezelschap en burenhulp. Aan de andere kant bevordert dit de doorstroom op de woningmarkt.

Er wordt al gezocht naar grond in Ermelo waar grootschalige woningbouw kan plaatsvinden. Als ChristenUnie willen wij daarnaast er naartoe werken dat uiterlijk 2050 heel Kerkdennen een woonwijk is geworden. Op die manier creëren we echt een passend woningaanbod voor Ermelo.

[Foto Benjamin Jopen / Unsplash]