Folkje Spoelstra

Folkje Spoelstra

Tuinfluiterstraat 89
3853 WD Ermelo
Telefoon: 0341562056
E-mail: f.spoelstra@ermelo.nl

Gemeenteraadslid
Fractievoorzitter

Persoonlijke situatie
Mijn naam is Folkje Spoelstra en getrouwd met Michiel Kort. Samen hebben we twee zonen in de leeftijd van 17 en 14 jaar.

Werk
Ik werk als gedragstherapeutisch werker op de angst en fobiekliniek. Dit centrum voor angststoornissen is gevestigd op het Veldwijk terrein van GGZcentraal. Ik werk hier 28 uur per week met veel toewijding en enthousiasme. Naast werk vind ik het heerlijk om op een vroege zaterdagochtend door de mooie bossen op de Veluwe hard te lopen.

Motivatie
Ik ben geboren in Friesland en heb de politiek van huis uit meegekregen. Toen ik 19 jaar oud was, ben ik in Ermelo komen wonen. Ik vind het prettig om in een dorp te wonen. Ik vind het mooi dat Ermelo duidelijk een zorggemeente is: er is plaats voor verschillende mensen en doelgroepen, en samen vorm je een gemeenschap.
Vanuit de gemeenschapzin is in de loop van de jaren mijn interesse voor de gemeentepolitiek gegroeid. Sinds 2005 ben ik nu lid van steunfractie van de ChristenUnie in Ermelo. Dat was best wennen, veel lezen en luisteren, maar steeds meer raakte ik bekend met de onderwerpen. Er is veel te doen in Ermelo! Er gebeurt al veel en veel moet zijn doorgang hebben. De ChristenUnie kent zijn grond vanuit de bijbel. Vanuit de bijbel geeft God ons ook de opdracht om te zorgen voor elkaar. Hierin spreekt de ChristenUnie mij het meest aan als politieke partij

Ik ben al weer 8 jaar in de politiek actief. De eerste vier jaar als steunfractielid en de laatste vier jaar als raadslid. Als raadslid heb ik mij de afgelopen jaren ingezet voor de portefeuilles openbaren werken en welzijn en zorg. Openbare werken was voor mij geheel nieuwe materie, maar nu na 4 jaar, zit ik er helemaal in. Onderwerpen rondom welzijn en zorg is bekender terrein voor mij, maar ook op dat gebied is kennis en ervaring nodig. Nu na vier jaar wil ik graag doorgaan, mijn inzet de afgelopen jaren en de kennis en ervaring die ik heb opgedaan, kunnen de komende vier jaar zorgen dat ik meer kan betekenen en meer kan gaan bereiken. Maar niets kan ik betekenen en bereiken wanneer mijn motivatie niet zou komen vanuit mijn geloof in God. Hij geeft mij de opdracht om vrucht te dragen, mijn talenten in te zetten. Ieder heeft zo zijn taak, en dit voelt als mijn taak, een taak waar ik energie van krijg, soms uitgeput en gefrustreerd van raak, maar ook een taak waarin ik groei en verder wil groeien. Om zo onze speerpunten voor Ermelo te realiseren, want hoe wel we prachtig wonen, rijk gezegend zijn, blijft er genoeg over om ons voor in te zetten!

Verwachtingen
De komende jaren zullen niet gemakkelijk gaan worden. De gemeente krijgt veel meer te doen met de overhevelingen van taken uit het rijk. Dit betekent ook dat de gemeenteraad het drukker gaat krijgen. We moeten beslissingen nemen over hoe we het geld gaat verdelen en waar we het aan gaan uitgeven. Als ChristenUnie zullen we hard moeten werken en daarin opkomen voor de normen en waarden die we vanuit ons christen zijn zo belangrijk vinden. Met minder geld, en met doorgaande bezuinigingen liggen er uitdagingen en die zijn er om opgepakt worden. Ik wil graag investeren in onze mooie gemeente en ik wil dat graag samen met u doen!