Ermelo krijgt eerste Natuurwerkdag

IMG_1853vrijdag 14 oktober 2016 11:24

Meewerken aan natuurherstel in eigen dorp? Dat kan en wel op zaterdag 5 november 2016! Ons raadslid Ronald van Veen organiseert samen met Bea van ’t Hul (Progressief Ermelo) de eerste Natuurwerkdag in Ermelo.

De reden voor van Veen om dit initiatief te starten is als volgt: "In 2015 heb ik meegeholpen bij de Natuurwerkdag in Epe, op de Tongerense heide. Toen ik daar bezig was bedacht ik mij ineens dat het leuk zou zijn om dit ook in Ermelo te doen, voor Ermelo en met Ermeloërs. Het beleefbaar maken van onze natuur vind ik een belangrijke waarde. Daarnaast wil ik handelen vanuit mijn Christelijk gedachtegoed, het zorgdragen voor de Schepping en die beheren. Dat is onze taak."

Ook van 't Hul licht haar keuze toe om in Ermelo de natuurwerkdag te organiseren. "In Ermelo hebben we veel mooie natuur, die helaas ook te lijden heeft onder keuzes die wij als gemeenteraad maken. Soms moet natuur wijken voor fietspaden of woningbouw. Ook belangrijke onderwerpen voor Ermelo, maar dat schuurt af en toe wel eens. Als politieke partijen vragen we om die reden regelmatig aandacht voor het natuuronderhoud. Deze keer doe ik dat door praktisch de handen uit de mouwen te steken en de eerste Ermelose Natuurwerkdag te organiseren. Niet alleen er over praten maar ook doen!"

Wat gaan we doen op de Natuurwerkdag?

Het doel van de eerste natuurwerkdag is het herstellen van het heidelandschap in de buurtschap Speuld. Een gedeelte van het Speulderveld is nu aan het verbossen. Tijdens de natuurwerkdag gaan we het jonge opschot, met name berkenbomen en vliegdennen, verwijderen. Daarmee krijgt de heide de kans om te herstellen.

Hoe kan ik meehelpen?

Wil je meehelpen aan het herstel van het Ermelose heidelandschap, geef je dan op via de landelijke website: www.natuurwerkdag.nl. Hier vind je ook de overige informatie.

Labels
2017
Bijdragen
Campagne
Column
Commissie
Dossiers
In de media
Natuur en Milieu
Partij

« Terug

Reacties op 'Ermelo krijgt eerste Natuurwerkdag'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.