Druggebruik en drugspreventie in Ermelo. Weten waar je het over hebt!

thumbnail_image2woensdag 26 april 2017 07:32

Bij het bespreken van de nota Gezondheidsbeleid heeft de ChristenUnie aandacht gevraagd voor preventie om het druggebruik tegen te gaan. Binnen de nota is er te weinig aandacht besteed aan het onderwerp drugsgebruik en preventie. Samen met enkele andere partijen heeft de ChristenUnie Ermelo het college van Burgemeester en wethouders de opdracht te geven een onderzoek te starten om zicht te krijgen op drugsgebruik en te komen met een plan van aanpak gericht op preventie.

In de gezondheidsnota staan veel onderwerpen waarvan gegevens bekend zijn. Over overgewicht, bewegen en alcoholgebruik zijn uitgebreide rapportages opgenomen. Maar waar we niet goed zicht op hebben is het druggebruik. Dit punt blijft dan ook onderbelicht in de Gezondheidsnota. Als we inzetten op preventie bij de diverse onderwerpen, moet je weten waar je het over hebt. Bij drugsgebruik is dit nu niet het geval. Het is meer een gissen, een gevoel, een constatering en waarneming dat er drugsgebruikers zijn.

Als ChristenUnie willen wij meer zicht krijgen op het drugsgebruik in Ermelo. Inzicht kun je krijgen door een onderzoek te doen. Belangrijk vinden wij vooral het maken van om plan om in te zetten op voorlichting en communicatie op (middelbare) onderwijsinstellingen. Door in te zetten op preventie bij een jonge doelgroep en door samenwerking met verschillende partners hopen wij meer zicht te krijgen op het drugsgebruik en vanuit dat inzicht een actief preventieprogramma op te starten. Samen met CDA en SGP hebben wij omtrent onderzoek naar drugsgebruik en drugspreventie een motie ingediend. Deze is onderaan dit bericht te downloaden.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Motie_drugsbeleid_gemeente_Ermelo(AANGENOMEN)88,1 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Archief > 2017 > april

Geen berichten gevonden