Nieuwbouw scholen in Ermelo

onderwijs 624x270
Jet Weigand
Door Jet Weigand op 10 april 2019 om 22:52

Nieuwbouw scholen in Ermelo

In de commissie Samenleving en Maatschappij praten we op 17 april over  diverse bouwplannen van schollen binnen de gemeente Ermelo. Het gaat om de nieuwbouw van de Goede Herderschool, het Rietschanscollege en Driekansen (beide verbonden aan ’s Heerenloo / Groot Emaus). De gemeente is verplicht om te zorgen voor goede huisvesting van basisscholen, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs. Daarvoor krijgen ze ook geld uit het Gemeentefonds. Drie scholen zijn nu aan vervanging toe en daarvoor moet krediet vrij gegeven worden. De gemeenteraad heeft daarvoor al bugetten vastgesteld bij de behandeling van de begroting.

Uitgangspunt is dat de gemeente betaalt voor werkelijke kosten van de wettelijk verplichte oppervlakte voor het onderwijs. Wat er daar bovenop nog meer gebouwd wordt, komt voor rekening van een schoolbestuur. De hele school blijft wel eigendom van de gemeente.
In de nieuwe scholen zal volop aandacht zijn voor duurzaamheid en een goed binnenklimaat. Zo worden het “frisse scholen”.
De commissie zal goed moeten kijken naar de bestemmingsplannen. De provincie Gelderland moet hier nog naar kijken. Bovendien moet er ook een goede communicatie zijn met betrokkenen en omwonenden.
Al met al liggen er mooie plannen voor scholen in Ermelo. Ook op het gebied van onderwijs toont Ermelo een goed zorgdorp te zijn!

Labels: , ,