Blog

 1. element5-digital-T9CXBZLUvic-unsplash GR22.jpg
  Folkje GR verk 2018
  Door Folkje Spoelstra op 30 september 2021 om 12:00

  De moeite waard!

  Volgend jaar maart 2022 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Het is steeds moeilijker voor partijen om mensen te vinden die zich verkiesbaar stellen. Wie wil er nu nog raadslid worden?

  Lees verder

  Labels:

 2. Folkje debat kadernota 2021 2.jpg
  Folkje GR verk 2018
  Door Folkje Spoelstra op 14 juli 2021 om 20:00

  Kadernota 2021 - 14 juli 2021

  “Laten we steeds het goede blijven doen” woorden uit het Bijbelboek Galaten 6:9
  Deze woorden hebben wij als fractie steeds voor ogen gehouden de afgelopen 4 jaren. Nu bij de laatste kadernota in deze raadsperiode en mijn laatste kadernota als actief raadslid wil ik kort stil staan bij waar wij zijn begonnen als fractie.

  Wij zijn 4 jaar gelden begonnen met de woorden: vertrouwen, samen en duurzaam.

  Lees verder
 3. Folkje kadernota 2022.jpg
  Dick Tillema Folkje GR verk 2018
  Door Dick Tillema, Folkje Spoelstra op 9 juli 2021 om 22:01

  Kadernota

  Wat vindt de ChristenUnie Ermelo van de Kadernota 2022?
  Luister naar wat de gemeenteraadsleden Folkje Spoelstra en Dick Tillema u daarover willen vertellen.

  Lees verder

  Labels: ,

 4. Klompenpad 2v2.jpg
  Ronald van Veen v2
  Door Ronald van Veen op 29 juni 2021 om 12:00

  In beweging

  10.000 stappen per dag, dat was een mooi streven! Ik doe dit nu bijna twee jaar. Dus al voor dat Corona in ons land kwam. Ik begon hiermee omdat voor mij bewegen enorm van belang is, vooral omdat ik suikerziekte heb. Gaandeweg ontdekte ik dat het ook heilzaam voor je is. Na een drukke werkdag bijvoorbeeld even je ‘hoofd leeg lopen’.

  Lees verder
 5. verkiezingen 2022.jpg
  Door ChristenUnie Ermelo op 14 juni 2021 om 20:00

  Gemeente Raad Verkiezingen 2022

  We zijn op zoek naar jou!

  Lees verder

  Labels:

 6. Lachgas.jpg
  Folkje GR verk 2018
  Door Folkje Spoelstra op 14 juni 2021 om 12:00

  Maximale aandacht nodig verbod lachgas en designerdrug

  Afgelopen week deed een groep Oost-Nederlandse burgemeesters een oproep om zo snel mogelijk een verbod op designerdrugs en lachgas in te voeren. Ook onze burgemeester van Ermelo Dorine Burmanje ondertekende dit belangrijke pleidooi om de bestanddelen van designerdrugs en lachgas op de lijst verboden middelen te zetten. Een afvaardiging overhandigde hiervoor een oproep aan leden van de Tweede Kamer voorafgaand aan het debat over uitstel van een dergelijk verbod.

   

  Lees verder

  Labels:

 7. Sedum Dak 2.jpg
  Iwan van den Broek2.jpg
  Door Iwan van den Broek op 26 mei 2021 om 12:00

  Verduurzamen doen we samen!

  Het is één van de meest besproken onderwerpen van de afgelopen jaren: het klimaat en de veranderingen die dat met zich meebrengt. Logischerwijs moet er gezocht worden naar duurzame oplossingen om zorg te dragen voor onze planeet, maar ook voor de generaties die na ons komen.

  Lees verder
 8. Raadszaal nieuw.jpg
  Jet Weigand
  Door Jet Weigand op 17 april 2021 om 21:00

  Zo trots als een pauw!

  U hebt het ongetwijfeld gemerkt: er wordt druk verbouwd in en om de Dialoog en ons gemeentehuis. Natuurlijk willen we goed op het budget passen (het is per slot van rekening geld van ons allemaal). We zitten daarom echt niet te wachten op overdreven luxe. Maar het moet vooral praktisch zijn: een plek waar prettig en goed gewerkt kan worden en waar bezoekers en pers de vergadering goed kunnen volgen. En een plek die toegankelijk is voor iedereen. O ja, het zou ook fijn zijn als er nog anderen dingen kunnen gebeuren in die zaal, zoals bijeenkomsten en bruiloften. Kortom: een flink pak van eisen. En daar heb ik mij sinds vorig jaar flink in verdiept. Op het onderstaande plaatje kunt u zien hoe het er dan uiteindelijk uit zal komen te zien.

  Lees verder
 9. jefferson-sees-gilCd9_Jjv0-unsplash joggen.jpg
  Stefan Fiddelaar
  Door Stefan Fiddelaar op 1 april 2021 om 22:49

  Genoeg ruimte voor bewegen in Ermelo?

  We zien steeds meer hoe belangrijk het is om letterlijk in beweging te blijven. Dat we in corona-tijd vooral thuis zitten en aan onze beeldschermen gekluisterd zijn, komt dat bewegen zeker niet ten goede. En dat terwijl bewegen bijdraagt aan een goede weerstand en gezondheid, iets wat juist nu zo nodig is. Het is natuurlijk niet voor niets dat organisaties hun personeel massaal aansporen om de app ‘Ommetje’ te gebruiken om toch wat in beweging te blijven.

  Lees verder
 10. switch.jpg
  Dick Tillema
  Door Dick Tillema op 2 maart 2021 om 23:27

  Snel schakelen

  Laatst was het even snel schakelen in de politiek.

  Sinds de nieuwe vergaderstructuur kennen we bomvolle politieke avonden met drie blokken van drie (parallelle) vergaderingen, gevolgd door een besluitvormende raadsvergadering. Voor elk van de drie blokken moet vanuit elke fractie iemand deelnemen aan de vergadering en er moet vanuit de fracties voor elke vergadering een voorzitter geleverd worden. Dat is wel eens een puzzel, maar tot nu toe lukt het prima.

  Lees verder