Genoeg ruimte voor bewegen in Ermelo?

jefferson-sees-gilCd9_Jjv0-unsplash joggen.jpg
Stefan Fiddelaar
Door Stefan Fiddelaar op 1 april 2021 om 22:49

Genoeg ruimte voor bewegen in Ermelo?

We zien steeds meer hoe belangrijk het is om letterlijk in beweging te blijven. Dat we in corona-tijd vooral thuis zitten en aan onze beeldschermen gekluisterd zijn, komt dat bewegen zeker niet ten goede. En dat terwijl bewegen bijdraagt aan een goede weerstand en gezondheid, iets wat juist nu zo nodig is. Het is natuurlijk niet voor niets dat organisaties hun personeel massaal aansporen om de app ‘Ommetje’ te gebruiken om toch wat in beweging te blijven.

Ook voor ons als ChristenUnie Ermelo staat bewegen hoog op de agenda. Zo maken we ons al heel lang sterk voor het gebruik van de fiets. De gemeente zou dat volgens ons zo veel mogelijk moeten faciliteren. Uit het maatschappelijk raadsprogramma bleek dat daar nog winst te behalen valt. Inwoners van Ermelo geven aan dat ze nog vaker op de fiets zouden stappen als het de voorzieningen hiervoor worden verbeterd.

Sport is een andere manier om in beweging te blijven. Het is fijn dat er inmiddels alweer wat versoepelingen zijn doorgevoerd waardoor sporten deels weer mogelijk wordt. Vooral voor jongeren. Helaas blijven de sportmogelijkheden voor andere doelgroepen voorlopig nog beperkt. Sportscholen mogen nog niet open en teamsporten voor volwassenen zit er ook nog even niet in.

Interessant is dat steeds meer mensen juist in deze tijd zelf een manier vinden om buiten te sporten. Hardlopers, racefietsers, mountainbikers en bootcampers kan je dagelijks in Ermelo tegenkomen. Die ontwikkeling brengt ook voor ons als gemeente nieuwe vraagstukken met zich mee. Bijvoorbeeld de vraag of er genoeg ruimte en gelegenheid voor onze inwoners is om op deze wijze invulling te geven aan hun beweging.

Hoe kunnen we ook deze vormen van beweging stimuleren? Wij denken aan het herstellen van de trimbaan. Een ideale plek om onze inwoners extra gelegenheid te bieden om lekker in beweging te blijven. Wat denkt u?

Photo by Jefferson Sees on Unsplash