Zo trots als een pauw!

Raadszaal nieuw.jpg
Jet Weigand
Door Jet Weigand op 17 april 2021 om 21:00

Zo trots als een pauw!

U hebt het ongetwijfeld gemerkt: er wordt druk verbouwd in en om de Dialoog en ons gemeentehuis. Natuurlijk willen we goed op het budget passen (het is per slot van rekening geld van ons allemaal). We zitten daarom echt niet te wachten op overdreven luxe. Maar het moet vooral praktisch zijn: een plek waar prettig en goed gewerkt kan worden en waar bezoekers en pers de vergadering goed kunnen volgen. En een plek die toegankelijk is voor iedereen. O ja, het zou ook fijn zijn als er nog anderen dingen kunnen gebeuren in die zaal, zoals bijeenkomsten en bruiloften. Kortom: een flink pak van eisen. En daar heb ik mij sinds vorig jaar flink in verdiept. Op het onderstaande plaatje kunt u zien hoe het er dan uiteindelijk uit zal komen te zien.

En misschien valt u dan ook wat bijzonders op: het vloerkleed! Geen gewoon kleedje, maar een heus pauwentapijt! Nou, daar is het laatste woord nog niet over gezegd. Want het kenmerkende van Ermelose pauwen is nu juist dat ze wit zijn en niet zoals de doodgewone pauw op de afbeelding. Eigenlijk moet de vloer dan een afbeelding van een witte pauw krijgen. Maar dan komt toch de degelijke huisvrouw in mij naar boven: wit is wel heel erg besmettelijk. Binnen de kortste keren hebben we dan een grijze pauw. Dat is toch ook niet de bedoeling. En daarnaast: is zo’n pauwentapijt niet een erg duur grapje? We gaan het afwachten of dit vloerontwerp echt haalbaar is.

Ook bijzonder (maar niet te zien op het plaatje) is dat de tekst van artikel 1 van de Grondwet een mooi plaatsje krijgt in de hal voor de raadszaal.

Wat blijft, om ons bij de les te houden als raad, is de tekst die ons bij de opening van de oude raadszaal is geschonken door de Ermelose kerken. Die tekst komt eveneens in de hal voor de raadszaal: De overheid is Gods dienares, u ten goede (Rom. 13:4)