In beweging

Klompenpad 2v2.jpg
100 dagen foto.jpg
Door Ronald van Veen op 29 juni 2021 om 12:00

In beweging

10.000 stappen per dag, dat was een mooi streven! Ik doe dit nu bijna twee jaar. Dus al voor dat Corona in ons land kwam. Ik begon hiermee omdat voor mij bewegen enorm van belang is, vooral omdat ik suikerziekte heb. Gaandeweg ontdekte ik dat het ook heilzaam voor je is. Na een drukke werkdag bijvoorbeeld even je ‘hoofd leeg lopen’.

Wandelen in Coronatijd
Toen we steeds meer thuis gingen werken heb ik voor mijzelf een soort van, alternatief woon-werkverkeer gecreëerd. Ik stapte in de ochtend mijn huisje uit, en liep ongeveer 20-30 minuten door mijn woonwijk. Deze tijd zou ik anders ook kwijt zijn aan het naar kantoor reizen. En na mijn werkdag in mijn studeerkamer, deed ik weer het spreekwoordelijke rondje in de wijk. Daardoor had ik zelf ook weer het gevoel dat ik thuis kwam van mijn werk. In plaats van dat ik het werk in huis had gehaald.

Wandelen over het klompenpad
Vorig jaar juli, een jaar geleden nu, werd het klompenpad in Speuld geopend, ons mooie buitengebied. Een lang door mijzelf gekoesterde wens om een wandelpad te maken, ging in vervulling. Samen met 18 vrijwilligers heb ik aan dit pad gewerkt. Een pad van 16 kilometer, waar ik letterlijk met beide benen in de natuur mag bewegen, door agrarisch gebied, langs de beek, en over onze heidevelden. Het is een prachtig pad geworden. Psalm 150 wordt hier werkelijkheid: ‘al wat adem heeft, loof de Heer!’ Langs dit soort wegen, openbaart Gods Schepping zich dan ook  in volle glorie aan mij.

In beweging voor Ermelo
Dat bewegen gezond is, weten we! Dat het belangrijk is om te bewegen ook. Om die reden wil de ChristenUnie dan ook de trimbaan in ere herstellen. Hier heeft mijn fractie-collega Stefan Fiddelaar zich hard voor gemaakt. We hopen dat dit jaar te kunnen realiseren. Kort gezegd, wij blijven in beweging voor Ermelo.

 In Corona-tijd heb ik zelf de waarde van ‘in beweging zijn’ weer volop ervaren. Hoe zit dat met jullie? Zijn jullie anders in beweging gekomen? Ik hoor het graag!