Plaatselijke klimaatdoelen. Doe mee!

Ermelokaal-klein.png
Ronald van Veen v2
Door Ronald van Veen op 18 november 2021 om 12:00

Plaatselijke klimaatdoelen. Doe mee!

Vorig jaar schreef ik een column over de effecten van Corona op de natuur. Ik vroeg mij daarbij af welke lering wij trekken uit deze periode. En hoe wij de aarde achterlaten voor onze kinderen en kleinkinderen.

Klimaatdoelen worden keer op keer niet gehaald. Maar laten we klein beginnen! Welk gedrag verander ik bij mijzelf? Ik ga geen vliegreizen meer boeken als de afstand kleiner dan 750 kilometer is. Voor die trips kies ik alternatief vervoer. Vlieg ik wel, dan compenseer ik mijn CO2-uitstoot.

Ook u kan helpen, nog te vaak zie ik tuinen met veel stoeptegels. Kunnen er niet een paar tegels uit? Zodat het regenwater makkelijker de aarde intrekt in plaats van in het riool? Zet er dan gelijk een paar kleurrijke planten in, dat is goed voor de insectenstand. Of koop lokaal! Dan zijn er minder transportbewegingen.

Als gemeente zullen wij ook onze bijdrage moeten leveren. Dat kan door meer uit te gaan van ons bestaande groen bij bouwplannen. Hier ga ik mij voor inzetten. Want groene zones in ons dorp zijn nodig, deze voorkomen lokale hittestress.

Alleen naar de overheid wijzen kan niet. Ik draag graag mijn steentje bij en hoop dat iedereen enthousiast wordt om onze plaatselijke klimaatdoelen te behalen! Doe je mee?

[Foto: logo ErmeLokaal: www.ermelokaal.nl]

Deel dit bericht

Labels: , ,