Verlichting

Samen in gesprek.png
Iwan van den Broek2.jpg 7 Kees Hofman.jpg
Door Iwan van den Broek, Kees Hofman op 25 november 2022 om 20:00

Verlichting

De ChristenUnie Ermelo heeft twee fractievertegenwoordigers, Iwan van den Broek en Kees Hofman. Zij geven je graag een indruk van hun bijdrage aan ons team.

Kees: na een tijd op de tribune van de politieke arena te hebben gezeten, ben ik op 21 september letterlijk en figuurlijk naar voren gestapt. In de nieuwe raadszaal werd ik beëdigd als fractievertegenwoordiger van de ChristenUnie, een eervolle positie. Voor onze raadsleden kan ik informatie ophalen, documenten samenvatten en meepraten aan de politieke tafel. Altijd vanuit onze visie en ons programma. Zo kan ik de taak van onze raadsleden verlichten. Ook in de zin van: een licht laten schijnen over wat nog niet duidelijk zichtbaar is. Ik hou van licht, van transparantie, van duidelijkheid. Als ik iets wil weten, vraag ik. Als ik niet duidelijk ben, vraag mij.
Zo mag het in de politieke arena ook. Het ziet er soms chaotisch uit omdat iedereen iets wil weten, heeft gehoord of wil bijdragen, maar een discussie helpt om tot het beste besluit te komen.

Chaos vereist creativiteit om tot iets te komen wat waardevol is.

Iwan: niet elk plan is er ineens, compleet en tot in details zichtbaar. Het is een ontwikkeling, misschien ook wel eens in jouw omgeving. Maar zoals je eerst een aannemer uitzoekt voor de dakkapel of de aanbouw voordat je de buren kunt vertellen hoe het eruit gaat zien, zo is dat ook met initiatiefnemers voor een groter bouwplan of een windpark. Ze zullen eerst deskundigen inschakelen voor er voldoende beeld is om het plan te kunnen presenteren aan de buren.
Wel kan het zijn dat initiatiefnemers te lang wachten met het vertellen over de plannen aan de betrokkenen in de omgeving. Dan voelen inwoners zich overvallen, ook al hadden ze in het achterhoofd wel de indruk dat er na (bijvoorbeeld) verwaarlozing van de buurt wel eens wat nieuws zou kunnen komen.

We beoordelen of een plan ook een verbetering is, aan de politieke tafel, samen, in het openbaar.

Kees: mijn eerste onderzoekje voor de fractie betreft dan ook participatie. Er is sinds een jaar participatiebeleid en vanuit de gemeente is het al een aantal keren ingezet. Maar de verwachtingen van communicatie door initiatiefnemers vanuit de inwoners zelf zijn niet altijd duidelijk en dat leidt wel eens tot misverstanden. Daarom heb ik gesprekken over hoe het soepel kan verlopen, al vanaf het moment dat iemand enthousiast met een plan het ‘Huis van Ermelo’ binnenloopt.

Iwan: in ons programma ‘Thuis in Ermelo’ lees je hoe de gemeente daar zelf mee om kan gaan, zie onze video over het eerlijke gesprek en over constructief samenwerken.

https://www.youtube.com/watch?v=oAudH0qud4c

Iwan en Kees: zo willen wij ‘verlichting geven’: door bij te dragen aan het werk van de fractie, én door helderheid te bieden in het belang van alle inwoners.

Over licht gesproken: we wensen je een adventstijd die hoopvol is, met volop licht dat schijnt op wat van waarde is en waar je je over mag verwonderen.
God toont ons hoe Jezus daarin voorgaat: compleet verdwenen is de duisternis waar Hij is.
Blijf dicht bij Hem.

Deel dit bericht