Wat er toe doet

Liesbeth vierkant.jpg
Liesbeth 4x3.jpg
Door Liesbeth Urbach op 11 januari 2023 om 12:00

Wat er toe doet

Om de week schrijft een raadslid een column in het Ermelo's Weekblad. Deze week is het de beurt aan Liesbeth Urbach van de ChristenUnie.

Het jaar 2022 ligt achter ons, een jaar van wisselingen; een nieuwe raad, een nieuw college en zelfs een nieuwe burgemeester.

Met alle veranderingen willen we met elkaar een nieuwe koers uitzetten, ruimte maken voor nieuwe initiatieven en zorg dragen voor degene die het nodig hebben. In de afgelopen maanden blijkt hoe ingewikkeld het is om dit ook daadwerkelijk te doen. Ik heb me verdiept in vraagstukken die al jaren aan de orde zijn. Ik leer zelfs op detailniveau van alles over producten en processen. Heel inhoudelijk, soms te inhoudelijk.
Als raadslid heb ik ook een andere opdracht gekregen, staan voor je achterban, het verkiezingsprogramma samen met de fractie concreet maken. Wat voorheen wellicht zo gewoon was, een visie gebaseerd op christelijke waarden en normen is er niet meer. Voor de één een opluchting, voor de ander een verlies. Hierin is het belangrijk om het gesprek met elkaar te blijven voeren. Eerlijk zijn, verkennen waarom de ander iets belangrijk vindt en te erkennen dat er verschillen zijn. Als we deze ruimte elkaar gunnen dan kunnen we er voor elkaar zijn en blijft Ermelo de gemeente waar het voor eenieder goed is om te wonen, te leren en te werken.
Zo zie ik dat!
Liesbeth Urbach
Raadslid ChristenUnie

Deel dit bericht