Samen kom je verder

Omgevingswet.jpg
Iwan van den Broek2.jpg
Door Iwan van den Broek op 3 mei 2023 om 13:00

Samen kom je verder

Om de week schrijft een raadslid een column in het Ermelo's Weekblad. Deze week is het de beurt aan Iwan van den Broek van de ChristenUnie Ermelo.

Naast dat ik tijdens Politieke Avonden aan tafels deelneem, zit ik ook regelmatig aan de keukentafel van initiatiefnemers of inwoners. Dan hebben we het voornamelijk over de samenwerking en hoe die verloopt. Op 1 januari 2024 gaat er een nieuwe wet in die hier meer nadruk op gaat leggen: de Omgevingswet. Hierin is een snellere doorloop op ruimtelijke ontwikkelingsprojecten vastgelegd.
Om dat voor elkaar te krijgen zijn er twee belangrijke aspecten nodig: samenwerken en vertrouwen. Van een initiatiefnemer wordt verwacht dat er vooraf uitgebreid is gesproken met omwonenden of belanghebbenden, zodat er geen belemmeringen meer zijn in het proces. Samenwerken is hierin het sleutelwoord. Ik denk dat daar op dit moment nog groeimogelijkheden zitten door als initiatiefnemer het gesprek te blijven aangaan met omwonenden en belanghebbenden. Ik geloof in het principe dat je samen verder komt dan alleen, want bij een goede samenwerking aan de voorkant, treden er later minder blokkades op. En dat is in ieders belang.
Om een project tot een goed einde te brengen is er ook vertrouwen nodig. Vertrouwen dat we het beste met elkaar voor hebben en dat we kunnen bouwen op elkaar. Laten we dat vasthouden.
Zo zie ik dat.

Labels: