Wind- en/of Ecopark?!

gary-scott-KmviPI4Tya8-unsplash.jpg
Deure_Jos_vd
Door Jos van der Deure op 29 november 2023 om 12:00

Wind- en/of Ecopark?!

Op 6 november was Gedeputeerde Ans Mol van de Provincie Gelderland voor de tweede keer in Ermelo. Op zich al bijzonder, want Gelderland telt 51 gemeenten en dan binnen een paar maanden al tweemaal naar Ermelo! Dat kunnen we zeker waarderen.

En dan het onderwerp: 7, 5 of 4 windmolens?
De ChristenUnie Ermelo heeft steeds aangegeven: ‘vraag niet het onderste uit de kan’, want dan.…, maar laten we ons ervoor inzetten dat de betrokkenen niet alleen te maken krijgen met de lasten, maar ook delen in de lusten’.
Een toezegging dat er minder dan 7 windmolens gaan komen, kregen we nog niet, maar wel kregen we zicht op mogelijkheden.
Uit de rapportage over de wespendief kan de conclusie zijn dat er maar 5 windmolens geplaatst kunnen worden. Maar Ans Mol gaf ook mee: bedenk wel dat de ontwikkeling van een duurzaam Bedrijvenpark A28 alleen kan als het Windpark er komt.
Onze gemeente moet een aandeel leveren in de energiebehoefte. Dit windpark is een belangrijk aandeel. Heeft u betere ideeën, laat het ons weten!
Voor een leefbaar Ermelo in 2050 hebben we nu het Windpark nodig, voor een duurzaam bedrijfsleven en overigens ook voor het aansluiten van woningen! 

Photo by Gary Scott on Unsplash

Labels: , ,