ChristenUnie houdt voorjaarsschoonmaak door afval op te halen

Schone Bermen 2woensdag 07 maart 2018 16:18

De ChristenUnie Ermelo heeft vanochtend een deel van de Ericalaan en de Putterweg afval opgeruimd.

“We zetten ons gezamenlijk in om Ermelo schoon te houden. Dat draagt bij aan een betere leefomgeving en werkt uitnodigend voor de gasten die in onze gemeente recreëren. Natuurlijk zouden we liever zien dat iedereen zijn eigen afval netje opruimt, maar dat gebeurt helaas niet altijd,” aldus raadslid Ronald van Veen. Gelukkig hebben wij in onze gemeente initiatieven als Ermelo Schoon en binnenkort is er een lokale actie, 24 maart 2018 de Ermelose afvalopruimdag. Het onderwerp leeft dus in onze samenleving. Het is mooi om met elkaar bij te dragen aan een schoon Ermelo.

Als ChristenUnie staan we voor een samenleving waarin we samen verantwoordelijkheid dragen, ook voor de natuur. Troep in de bermen staat haaks op waar we voor staan. Het staat lelijk, is niet bepaald een visitekaartje voor onze gasten en het maakt onverschillig. Daarom dus vandaag onze prikactie. Blije bermen, dat is wat we willen! Vandaag pakken we in ieder geval de grote uitvalswegen aan, zoals de Putterweg, de Harderwijkerweg en als het meezit ook de Buitenbrinkweg. Daarnaast werden we getipt over het terrein rond Calluna en de Dirk Staalweg. Genoeg te doen! aldus Dick Tillema.

Wat we zo al tegenkwamen?,

Blikjes, PET-flesjes, lege kauwgom- en sigarettenpakjes en heel veel plastic. ‘ik schrik hier best van vertelt Tillema, kandidaat raadslid voor de ChristenUnie Ermelo. Wel vaker heb ik meegeholpen de Putterweg op te schonen, maar na een paar 100 meter hebben we nu al twee afvalzakken vol. Als ChristenUnie Ermelo zijn wij daarom blij dat de gemeente Ermelo zich aansluit bij de statiegeldalliantie. Dan zullen kleine flesjes en blikjes minder in de Natuur voorkomen.

En opgeruimde weg is mooi, maar de waarderende blikken van langfietsende inwoners zijn het mooist. Met de woorden “Geweldig dat jullie dit doen”, werden we vanochtend vroeg al begroet. Ik vind dat mooi verteld van Veen, het is goed dat het zichtbaar is dat we ons inspannen voor ons dorp Ermelo.

De gemeente Ermelo stelde de materialen beschikbaar en bij de gemeentewerf kunnen we ook het opgehaalde afval inleveren. Het is mooi dat de gemeente dit faciliteert. Wij hopen dat meerdere organisaties en inwoners beseffen dat een schone uitstraling bijdraagt aan een beter leefklimaat. Met een uurtje of twee werk, heb je zo een paar straten gedaan besluiten Tillema en van Veen.

« Terug

Archief > 2018 > maart

Geen berichten gevonden