Kerkdennen: Niet verleiden tot verkleuren, maar de noodzaak daartoe zien!

IMG_2209zaterdag 11 november 2017 08:26

Al meerdere malen heeft de ChristenUnie gesproken over verkleuring van Kerkdennen. De ChristenUnie heeft een aantal jaren geleden het voorstel genomen middels een amendement om in de structuurvisie vast te leggen dat er een ‘noodzaak’ is om te gaan verkleuren.

Er ligt nu een nota waarin de ChrisetnUnie de noodzaak tot verkleuring niet terug ziet. Het is een ‘verleiden’ tot verkleuring wat duidelijk anders klinkt dan de ‘noodzaak’ tot verkleuren. Wij hebben gemerkt dat er tussen de partijen onderling, verschillende ideeen leven over wat verkleruing is. Daarmee is voor ons duidelijk geworden dat de verantwoordelijk wethouder met niet goed gestelde kaders aan de opdracht is begonnen.

Als ChristenUnie denken wij dat het nodig is om eerst onderzoek en studie te doen naar een langere termijn visie voor Kerkdennen. Wij willen daarin diverse opties onderzocht hebben. Wij denken hierbij aan herontwikkeling van het gebied Kerkdennen wat via verschillende routes kan gaan lopen. Een gebiedsvisie is daarvoor nodig.  onder lange termijnvisie blijft Kerkdennen een dossier waar we elke keer weer over gaan praten, zonder daadwerkelijk resultaat van verkleuring. Om die reden heeft de fractie van de ChristenUnie tegen het voorstel gestemd. Het voorstel behaalde, ondanks onze tegenstem, een raadsmeederheid. Het college kan nu wel verder met gesprekvoering met de ondernemers om te komen tot verkleuring van Kerkdennen, maar dan zonder compensatiemogelijkheden. Wij verwachten niet dat de problemen op Kerkdennen daadwerkelijk worden aangepakt en opgelost. Wij zullen ons blijven inzetten voor het transformeren van het bedrijventerrein naar lichtere vormen van bedrijvigeheid en de mogelijkheid tot woningbouw op dit gebied. 

In de raadsvergadering werden er meerder opdrachten meegegeven aan het college. Met een aantal van die opdrachten kon de ChristenUnie instemmen. Deze opdrachten zijn gericht op het aanpakken van de verkeersveiligheid, waarbij er een goede fietsroute komt langs de hei. Wanneer je een volwaardig fietspad langs de hei legt is het voor de fietser een goede, veilige route om niet meer over Kerkdennen te fietsen.

Een andere opdracht waartoe de verkeerssituatie in en om Kerkdennen mee genomen gaat worden in het Gemeentelijk VErkeers en VErvoersplan (GVVP) heeft de ChristenUnie ook gesteund. Het GVVP  is de plek waar integraal afwegingen gemaakt worden met betrekking tot de verkeersafwikkeling in Ermelo. Over twee jaar zal er een nieuw GVVP komen.

« Terug

Archief > 2017 > november

Geen berichten gevonden