CU Ermelo stelt vragen over PET-flessen en blikjes

Recycelendonderdag 11 januari 2018 22:09

De ChristenUnie Ermelo heeft kennis kunnen nemen van het nieuwsbericht op nos.nl inzake het standpunt van enkele gemeente inzake een mogelijke heffing op blikjes en kleine flesjes. Steeds meer gemeenten zijn voor de heffing hierop.

Ermelo, 10 januari 2018
Schriftelijke vragen PET-flessen en blikjes
De ChristenUnie Ermelo heeft vandaag kennis kunnen nemen van het nieuwsbericht op nos.nl inzake het standpunt van enkele gemeente inzake een mogelijke heffing op blikjes en kleine flesjes. Steeds meer gemeenten zijn voor de heffing hierop.
De fractie van de ChristenUnie Ermelo heeft daarover de volgende vragen:
Vraag 1:
In het persbericht wordt gesproken over 29 gemeenten die voor de heffing zijn op kleine flesjes en blikjes. Valt de gemeente Ermelo onder die 29 gemeenten?
Vraag 2:
Indien vraag 1 met ‘Nee’ beantwoord wordt, wat gaat de gemeente Ermelo doen om in het kader van duurzaamheid, uit te dragen dat ook zij voorstander is van de heffing? Te meer omdat op 2 juli 2015 unaniem een motie is aangenomen omtrent dit onderwerp?
Vraag 3:
De raad heeft unaniem op 2 juli 2015 gevraagd om kenbaar te maken dat Ermelo ook deel wil nemen aan een proef inzake het heffen van statiegeld op petflesjes en blikjes. Wanneer verwacht het college dat Ermelo deel kan nemen aan een proef hieromtrent?
Met vriendelijke groet,
Ronald van Veen
Raadslid ChristenUnie Ermelo
Nieuwsbericht NOS: https://nos.nl/l/2211234

« Terug

Archief > 2018 > januari

Geen berichten gevonden