ChristenUnie Ermelo adopteert 135e lammetje bij de schaapskooi

geadopteerd lammetjezaterdag 10 februari 2018 11:36

15 jaar geleden stond de ChristenUnie Ermelo spreekwoordelijk aan de wieg van de oprichting van de Schaapskooi en nu staan we aan de wieg van het 135e lammetje van dit jaar. Een bijzonder jaar omdat de schaapskooi haar 15 jarig bestaan viert. De ChristenUnie draagt de schaapskooi een warm hart toe en adopteert daarom vandaag een lammetje, dat ze de naam Cutie hebben gegeven.
Foto: Natalie Overkamp

Ons raadslid Ronald van Veen is blij met dit initiatief. “De schaapskooi is een mooie combinatie van recreatie en natuurbeheer. De schaapskooi trekt van binnen en buiten onze gemeente veel bezoekers. Als ChristenUnie zijn we trots op de schaapskooi. Recreatie is een van de pijlers van Ermelo. De komende vier jaar willen we bereiken dat Ermelo het groene recreatieve hart van de Veluwe blijft, waar het goed toeven is voor recreanten. Als gids op ons landgoed Staverden weet ik hoe belangrijk het is om goede aandacht te besteden aan recreatieve voorzieningen. Die zijn nodig om de natuur- en cultuurhistorie beleefbaar te maken, één van de speerpunten in ons verkiezingsprogramma. De schaapskooi laat op een mooie manier zien hoe we de unieke cultuurhistorie van de Ermelose hei levend kunnen houden op een manier die ook nog eens aantrekkelijk is voor onze vakantiegasten. Maar vandaag draait het even om ons lammetje Cutie. We hopen dat Cutie net zoveel van de Ermelose hei zal genieten als wij.” Van Veen vertelt verder dat de ChristenUnie voor elke zetel die zij in de gemeenteraad krijgt een lammetje adopteren.

Herderin Marion verwacht dat eind februari alle lammetjes geboren zijn. Het adopteren van lammetjes kan overigens nog tot en met 24 maart 2018. Zie daarvoor: https://schapedrift.nl/adopteer-lammetje-schaapskooi-ermelo/

 

« Terug

Archief > 2018 > februari

Geen berichten gevonden