VVV - Thema-avond Vrijheid, Veiligheid & Vluchteling

vlinderzondag 04 december 2016 20:00

Op woensdagavond 7 december organiseert de ChristenUnie Ermelo een thema-avond over Vrijheid, Veiligheid & Vluchteling.

Wij leven in vrijheid, maar velen om ons heen niet. Wat doet vrijheid met ons? Wat doet vrijheid met vluchtelingen die vanuit een bedreigde situatie bij ons welkom zijn. Welke kansen liggen er als we open met elkaar kunnen praten over wat vrijheid voor een ieder van ons betekent.

Vanuit het thema Vrijheid, Veiligheid en Vluchteling zijn er drie sprekers bereid gevonden om te vertellen over hun werkveld. Rita van de Kolk zal vertellen over hoe Vluchtelingen werk in Ermelo is georganiseerd. Ze kan een inkijk geven over wat Vluchtelingenwerk Nederland betekent voor Ermelo.

Vanuit het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zal Rick van Rosmalen vertellen over wat het COA doet. Wat komt er allemaal kijken wanneer vluchtelingen opgevangen worden. En hoe loopt het in Ermelo met de opvang van minderjarige asielzoekers?

Jelle van Heerikhuize van politie Ermelo zal vanuit een andere hoek vertellen over het thema. Vrijheid en veiligheid kan namelijk door een ieder anders beleefd worden. Je kunt je onveilig voelen, maar hoe staat het er daadwerkelijk voor met de veiligheid in Ermelo? Welke rol heeft de politie bij opvang van vluchtelingen? En hoe wordt er onderling samengewerkt?

Drie thema's die we in openheid met elkaar willen bespreken, om naar elkaar te luisteren, van elkaar te leren en om elkaar te verstreken. Van harte welkom. Aanmelden voor de thema-avond kan via: https://docs.google.com/a/ermelo.nl/forms/d/e/1FAIpQLScPTn4rUEMJHoaRgZYqyvDUOXSCS8HYSicsGoea8KuXRDd38Q/viewform?c=0&w=1 

Labels
Achtergronden
Bestuur
In de media
Opvang
Partij
Vluchtelingen

« Terug

Reacties op 'VVV - Thema-avond Vrijheid, Veiligheid & Vluchteling'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.