ChristenUnie Ermelo roept op tot betere samenwerking tussen JOGG (Jongeren op gezond gewicht) en buurtsportcoaches

sport coachesdinsdag 25 april 2017 18:03

Tijdens de raadsvergadering van 20 april 2017 heeft onze partij samen met het CDA, Progressief Ermelo, Burgerbelangen Ermelo en de SGP, het college van Burgemeester en wethouders de opdracht gegeven om te komen met een plan voor een betere samenwerking tussen twee organisaties die zich inzetten voor een beter gezondheidsbeleid in Ermelo. Daarnaast wenste de meerderheid van de raad dat gezonde kantines op alle scholen en sportverenigingen in de gemeente Ermelo worden ingevoerd.

De Gezondheidsnota, wat willen we bereiken met een visie op gezondheid voor Ermelo? Concreet, dat we met elkaar gezonder gaan leven. In de Gezondheidsnota staan verschillende doelstellingen omtrent gezond leven beschreven. Ook staan er diverse doelgroepen genoemd waar extra aandacht naar toe gaat. Bij de doelstellingen horen acties. Deze acties worden omschreven in de uitvoeringsnota die na het vaststellen van de Gezondheidsnota verschijnt.

Om doelstellingen te bereiken zijn er verschillende middelen die door de gemeente ingezet worden. Zo maakt de gemeente gebruik van de inzet van JOGG 'jongeren op gezond gewicht'. Bij de doelstelling: meer kinderen laten bewegen en gezonder laten eten is het JOGG actief en stimulerend. Tevens is het JOGG een motiverende factor om de Gezonde kantine op te zetten. Met een Gezonde kantine bemoedig je de schoolkantine of sportkantine om volop gezonde producten aan te bieden denk aan bruine broodjes, groente, water en fruit. Wat de ChristenUnie betreft is de Gezonde kantine in Ermelo niet meer een uitzondering maar een vanzelfsprekendheid!

Om de doelstellingen en acties meer aandacht te geven en te zorgen dat in alle wijken van Ermelo daar aandacht voor is, heeft de ChristenUnie Ermelo een opdracht gegeven aan het college van Burgemeester en Wethouders om te zorgen dat er een betere samenwerking ontstaat tussen buurtsportcoaches en het JOGG. Het JOGG werkt nu alleen nog maar in de wijk West. Door te investeren in een betere samenwerking kan het JOGG samen met de buurtcoaches ook in andere wijken van Ermelo werken aan de doelstellingen om in Ermelo gezondheid onder de aandacht te brengen. Tevens werd het college opgeroepen om meer in te zetten op gezonde kantines. Onder aan dit bericht is de opdracht (motie) te downloaden.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Motie_Gezondheidsbeleid_inzet_JOGG_en_samenwerking_(AANGENOMEN)63,2 kBapplication/pdfdownload
Labels
2017
Alcohol
Bijdragen
Burgemeester
College
In de media
Partij
Persbericht

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie Ermelo roept op tot betere samenwerking tussen JOGG (Jongeren op gezond gewicht) en buurtsportcoaches'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.