Come-back van Van Eijle in Ermelose politiek

Ruud van Eijle 100x100zaterdag 14 november 2009 07:37

Ermelo - Ex-wethouder Ruud van Eijle maakt een come-back in de Ermelose politiek. De Ermeloër zal de komende verkiezingen de lijst aanvoeren van de ChristenUnie.

Amper een half jaar geleden prijkte zijn naam nog op de gezamenlijke kieslijst van ChristenUnie en SGP bij de Europese verkiezingen. Ermeloër en ex-wethouder haalde het niet. Maar de man bij wie de politiek blijft kriebelen zal nu tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart de lijst van de ChristenUnie in Ermelo aanvoeren. "En daar voel ik me echt niet te goed voor", zegt Van Eijle. "Voorop gesteld, ik nam geen vrijwillig afscheid van de Ermelose politiek, dat was om gezondheidsredenen. Maar het is geen teruggang van de Europese lijst naar de Ermelose lijst. En het is wanneer ik word gekozen ook geen teruggang van wethouder naar raadslid. Het blijft een hele eer om als volksvertegenwoordiger te mogen werken."

Van Eijle moest de politiek gedag zeggen na een auto-ongeluk. Hij kreeg last van hoofdpijn en kon moeilijk de late vergaderingen nog volgen. De Ermeloër ging vervolgens aan de slag als directeur van hulporganisatie Dorcas in het Noord Hollandse Andijk. "Dat werk blijf ik gewoon doen. Dat is ook juist de bedoeling van het raadslidschap: je moet in de maatschappij verankerd blijven. Je kunt er fulltime mee bezig zijn, maar dat is niet de bedoeling. Je moet je als raadslid niet bezig willen houden met de kleur van de nieuwe laarzen bij de brandweer."

De nieuwe lijsttrekker neemt straks wel een bak ervaring mee de raad in. "Naast mijn werk als directeur voor Dorcas ben ik wel actief gebleven. Ik zit ook nog in het bestuur van het NIMD, een organisatie die jonge democratiën in de wereld wil helpen. Daar zit ook oud-minister Ben Bot in en PvdAer Ruud Koole. Maar het bleef ook kriebelen om de echte politiek weer in te gaan. En ik woon hier echt naar mijn zin in Ermelo, dan is het ook leuk om je met je eigen woonplaats te kunnen bemoeien." De ChristenUnie hoopt op een extra zetel na de verkiezingen. Van Eijle: "We hebben er nu drie, maar hebben er ooit vier gehad. We hebben een leuke club om het christelijke sociale politiek een gezicht te geven in Ermelo.

Dit interview is gedaan door Nico de Bruijne en overgenomen op deze site

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
interview Ruud van Eijle500,0 kBapplication/pdfdownload
Labels
Verkiezingen

« Terug

Reacties op 'Come-back van Van Eijle in Ermelose politiek'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.