ChristenUnie geeft Sfeerbeeld Ermelo 2025

woensdag 18 mei 2011 11:12

Bij de behandeling van de structuurvisie op hoofdlijnen, in de commissievergadering Ruimte dd. 17 mei 2011, heeft de fractie van de CU op prozaïsche wijze aangegeven waar voor haar de kernpunten liggen van de toekomstige ontwikkeling van ons dorp.

Ermelo is in 2025 nog steeds het vriendelijke Veluwse dorp, zonder stadse drukte, waar de thema’s zorg en recreatie voor m.n. wonen en werken leidend zijn.

Het gezellige centrum is goed bereikbaar, vooral ook door de goed herkenbare fietsroutes naar/van het centrum. Maar ook met de auto kun je er nog steeds terecht. Met een beetje geduld vind je via het parkeergeleidingsysteem een plekje op één van de parkeerterreinen langs de route. 

Sinds de herinrichting met aansprekende winkels heeft ook de zuidzijde van het marktplein een aantrekkelijk aanzicht. De brede trottoirs nodigen uit voor een rondje Centrum, waarbij je eindigt op het Pauwenplein of op het gezellige verblijfsterrein voor het gemeentehuis.

Vandaar wandel je zo naar het transferpunt van Ermelo, het stationsplein, dat aan betekenis heeft gewonnen vanwege de aanleg van het Randstadspoor . Fietsers, studenten en voetgangers kunnen via de goedverlichte tunnel de perrons, en de oost- en westkant van het dorp goed bereiken. Tevens is het station het startpunt voor prettig winkelen en/of dagrecreatie richting Strand Horst en de Veluwe.

 

Strand Horst is ontwikkeld als een logisch verlengstuk van het dorp en bos. Het geeft toegevoegde waarde voor de recreanten aan de oostzijde van Ermelo en het trekt dagtoerisme aan. Het is een aantrekkelijk gebied waar de natuurliefhebber geniet van water en strand, maar het biedt ook gelegenheid voor sportieve activiteiten met goede toegankelijkheid voor mensen met beperkingen.

 

Veel Ermeloërs zijn blij dat, mede vanwege het vertrek van grote bedrijven op Kerkdennen, het Kolbaantracé niet is doorgetrokken als verbindingsweg door West. De Arendlaan is opgewaardeerd door een gescheiden fietspad waardoor ook hier de fietsveiligheid is toegenomen.

 

Op diverse plekken in het dorp worden woonwijken heringericht, waarbij de focus ligt op kwalitatieve woningbouw voor m.n. voor ouderen. Ook daarin wil Ermelo zich profileren als “zorgdorp”. Door het kwalitatief bouwen voor ouderen is er in de huizenmarkt een doorstroming opgang gekomen waardoor jongeren en jonge gezinnen zich makkelijker kunnen vestigen in ons dorp.

 

De werkgelegenheid in de gemeente Ermelo kent als speerpunten opleiden en dienstverlening i.r.t. zorg en recreatie. In de Hooge Riet is een dependance van een zorgopleidingsinstituut ondergebracht. Ook de industriële activiteiten op Veldzicht richten zich steeds meer op commerciële ontwikkelingen in m.n. zorg en recreatie.

 

Het buitengebied ontwikkelt zich binnen de kaders van het Landbouwontwikkelingsplan Ermelo-Putten en is gericht op kwaliteitsverbetering  en versterking van de identiteit van Ermelo (bijv. zorggerelateerde recreatie).

 

Op het gebied van duurzaamheid houdt Ermelo vast aan de doelstelling om een klimaat- (2035) en energieneutrale (2030) gemeente te worden.

 

De gemeentelijke overheid heeft zich aangepast aan de nieuwe rol van facilitator, aanjager, stimulator en verbinder. De gemeente is actief in relevante netwerken om Ermelo als zorg- en recreatiegemeente op de kaart te houden.

 

Fractie ChristenUnie

Mei 2011

Labels
Fractie

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie geeft Sfeerbeeld Ermelo 2025'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.