Fractie bezoekt bewoners en vrijwilligers van de Amaniet

ZNWVdinsdag 18 februari 2014 18:24

Maandag 17 februari bracht een deel van de fractie van ChristenUnie Ermelo een werkbezoek aan de Amaniet, het nieuwe onderkomen van de Zorggroep NoordWest-Veluwe. De fractie wilde weten hoe het de bewoners in deze nieuwe accommodatie vergaat en wilde de vrijwilligers bedanken voor hun inzet.

Een aantal bewoners was zo gastvrij om hun appartement te laten zien. De bewoners waren snel gewend aan de nieuwe appartementen. Nadat er aanvankelijk veel zorgen waren rondom de verhuizing en de sluiting van Rehoboth, is iedereen nu toch erg tevreden met het nieuwe onderkomen. De fractie van de ChristenUnie Ermelo was blij verrast om dit te horen. In het complex is er gekozen voor een mooie combinatie van privacy op de eenpersoonskamers, het sociale contact en de gezelligheid in de gemeenschappelijke ruimtes. Er is zelfs een brasserie, die door de bewoners wordt aangemerkt als het kloppende hart van de Amaniet. Hier zouden ook prima wijkactiviteiten georganiseerd kunnen worden.

Na een rondleiding door het gebouw volgde een gesprek met een afvaardiging van bestuur, waaronder Margreeth Kasper, lid Raad van Bestuur . Tijdens het gesprek werd uitgelegd dat de Zorgroep bezig is, om samen met andere aanbieders van zorg- en welzijnactiviteiten, te zorgen voor goede zorg voor mensen in Ermelo, met name voor mensen die het alleen niet meer kunnen redden.

In het gesprek werd ook duidelijk dat er nog steeds behoefte is aan vrijwilligers en het zou mooi zijn als met name uit de wijk Oost er meer mensen zich hiervoor zouden willen inzetten. Als waardering voor het vele werk dat door vrijwilligers wordt gedaan, werd in de Amaniet door raadslid Folkje aan een van de vrijwilligers een appeltaart overhandigd.

 

Onder het speerpunt ‘zorgzame samenleving’ in haar verkiezingsprogramma heeft de fractie opgenomen dat zij voor een samenleving gaat waarin er wordt omzien naar elkaar en waar er waardering is voor vrijwilligerswerk! Met het aanbieden van een appeltaart heeft de fractie willen aangeven dat zij de inzet van vrijwilligers waardeert. Daarnaast vindt de fractie dat er in elke wijk in Ermelo een fysiek wijksteunpunt, gekoppeld aan WMO praktijken, moet zijn. De Amaniet is daar een mooi voorbeeld van.

Labels
Foto's
Persbericht
Werkbezoek
Wonen & Ruimtelijke ordening
Zorg, Welzijn & Sport

« Terug

Reacties op 'Fractie bezoekt bewoners en vrijwilligers van de Amaniet'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.