Waardering van mantelzorgers, staat u er bij stil?

MZdinsdag 03 november 2015 18:36

Staat u ook wel eens stil bij mantelzorgers? Kent u mantelzorgers? Of bent u zelf een mantelzorger? In de week van 9-13 november is het de Week van de mantelzorg. Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde. Lees hier verder over hoe de beloning van mantelzorgers vorm en inhoud krijgt!

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis.

Mantelzorgers kunnen op verschillende manieren ondersteund worden door de gemeente. Er zijn cursussen en bijeenkomsten te volgen en in de week van de mantelzorger is er de mantelzorgwaardering.

ChristenUnie Ermelo heeft samen met Progressief Ermelo en hetCDA Ermelo in de afgelopen commissievergadering Samenleving gepleit om de mantelzorgwaardering op te hogen. Het college heeft hier positief op gereageerd en de waardering wordt opgehoogd van 50 euro naar 100 euro aan VVV bonnen.

Wanneer u aangemeld bent bij het Servicepunt Mantelzorg komt u in aanmerking voor de mantelzorgwaardering. De ChristenUnie Ermelo heeft gevraagd of ook de mantelzorgers die nu nog niet aangemeld zijn bij het Servicepunt een waardering kunnen krijgen. De gemeente heeft hier positief op gereageerd.

Daarom een extra oproep aan mensen die mantelzorgers kennen die zich zelf niet zullen opgeven! Ook u of jij kunt een mantelzorger opgeven voor de mantelzorgwaardering! Verder belangrijk om te weten: ook na de week van de mantelzorg kunt u zich melden bij het Servicepunt Mantelzorg Ermelo. Ga via de mail naar mantelzorg@zorgdat.nl of 0341-429498. Of mail ons wanneer u er niet uitkomt: f.spoelstra@ermelo.nl 

Labels
College
Commissie
Dossiers
Fractie
Gemeentelijke activiteiten
Partij
Vragen
Wethouder

« Terug

Reacties op 'Waardering van mantelzorgers, staat u er bij stil?'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.