Column Ronald van Veen

bewegingdinsdag 21 april 2015 07:43

‘Verandering is de enige constante’. Die zin hoor ik de laatste tijd iets te vaak. Ook in de Ermelose samenleving is verandering aan de orde van de dag. Zo kennen we de veranderingen binnen het zorgstelsel en functieverandering in het buitengebied.

Verandering is echter een woord dat al eeuwen oud is. We doen dus eigenlijk niets nieuws door weer eens te veranderen. Zo lang bij veranderingen de menselijk maat niet geschaad wordt, er sprake is van een duurzame verbetering of de natuur niet verdwijnt, kan ik ermee leven.

Een andere uitspraak die uitstekend bij verandering past, is ‘vroeger was alles beter’. Ik vraag me geregeld af of dat waar is. Veel vormen van verandering hebben ons immers aardig wat gemak gebracht, waardoor we onze tijd anders konden en kunnen inrichten. De wasmachine is daar een goed voorbeeld van. Mijn oma deed nog een hele dag over de was, nu zet je de machine aan en kun je iets anders gaan doen.

Verandering is daarom misschien niet zo’n goed gekozen woord, beweging zou een beter woord zijn. De maatschappij is voortdurend in beweging. Net als ik voortdurend in beweging ben voor Ermelo, omdat Ermelo dat verdient. Ik ben een tevreden burger en raadslid. Ook dat mag wel eens gezegd worden!

En dat vind ik!

Labels
Bijdragen
Column
Dossiers
In de media
Opinie
Partij

« Terug

Reacties op 'Column Ronald van Veen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.