Verduurzamen huurwoningen noodzakelijk

motie plaatjezondag 07 juni 2015 16:44

De ChristenUnie Ermelo heeft samen met enkele andere politieke partijen het college opgedragen om voor de zomer in gesprek te gaan met UWOON om te komen tot heldere afspraken omtrent het verduurzamen van het huurwoningenbestand. De motie, die deze opdracht benoemd, is unaniem aangenomen.

In de raadsvergadering van 28 mei is gesproken over duurzaamheid; dit naar aanleiding van de evaluatie van het Klimaatuitvoeringsplan (KUP). Er is gesproken over hoe de afgelopen vier jaar zijn verlopen, maar ook over hoe we er de komende jaren mee aan de slag gaan.

Eén van de mogelijkheden om op een vrij simpele manier veel energie te besparen, is door het isoleren van oudere woningen in Ermelo. Veel particuliere huizenbezitters doen dit al, maar voor de huurwoningen in Ermelo is samenwerking met Uwoon nodig. De woordvoerders van ChristenUnie Ermelo, Progressief Ermelo, SGP en CDA hebben daarom het college nadrukkelijk gevraagd om vóór de zomer in gesprek te gaan met Uwoon om duidelijke afspraken te maken over het verduurzamen van hun woningvoorraad. Op die manier kunnen de gemaakte afspraken meegenomen worden in het nieuw op te stellen duurzaamheidsprogramma.

Energielabel

Op dit moment is Uwoon bezig met het verduurzamen van 160 oudere huurwoningen in wijk Zuid, waardoor deze woningen straks het energielabel A bezitten. Goed voor het milieu en goed voor het woongenot van de huurders. Hoewel de wethouder de noodzakelijkheid van een gesprek met Uwoon erkende, vonden bovengenoemde partijen de toezegging dat er bij zo'n gesprek ook heldere afspraken met Uwoon gemaakt worden toch te vaag. Daarom werd er door hen een motie ingediend waar dit wel duidelijk in genoemd staat. Deze motie is unaniem, door de hele raad, aangenomen.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Motie_CU__CDA__PE_en_SGP_Verduurzamen_huurwoningenbestand__15020581_52,0 kBapplication/pdfdownload
Labels
Bijdragen
Debat
Dossiers
Fractie
In de media
Toespraken
Verkiezingen
Vragen
Wethouder

« Terug

Reacties op 'Verduurzamen huurwoningen noodzakelijk'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.