Landelijke ChristenUnie politica vraagt meer aandacht voor spoor en dienstregeling Ermelo

IMG_3460maandag 17 maart 2014 15:53

Komt het Randstad-spoor er nou wel of niet? De regio blijft veel te lang in onduidelijkheid. Volgens de Ermelose fractie van de ChristenUnie duurt het allemaal te lang! “Wij willen duidelijkheid”. Verbetering van de capaciteit op het spoor is wenselijk. Reizen met het openbaar vervoer is beter voor het milieu en een kwartiersdienst zou wenselijk zijn om het reizen naar de Randstad te bevorderen. Veel inwoners van Ermelo werken in de regio Amersfoort-Utrecht en verder. Een kwartiersdienst is alleen daarom al wenselijk.

Om die reden heeft de fractie van de ChristenUnie Ermelo haar partijgenoten in de Tweede Kamer gevraagd om een landelijke actie voor Ermelo. Carla Dik-Faber, Tweede Kamerlid van de ChristenUnie, heeft Staatssecretaris Mansveld via schriftelijke vragen om een verklaring gevraagd waarom de regio Veluwe zo lang moet wachten op duidelijkheid. Dik-Faber geeft aan dat Mansveld een verklaring zal moeten geven waarom er na jaren van onderzoek nog steeds geen zicht is op extra stoptreinen tussen Utrecht en Harderwijk. “De regio wacht al heel lang op de extra treinen. Ik wil een duidelijke deadline van het ministerie wanneer deze treinen komen. De beloftes die zijn gedaan moeten worden nagekomen.”

 

Recentelijk heeft de ChristenUnie gezorgd voor een kwartiersdienst op de Valleilijn (Amersfoort-Barneveld-Ede). Een kwartiersdienst op de Veluwe-lijn kan middels deze actie mogelijk een tweede resultaat worden voor de ChristenUnie. De Ermelose fractie is blij met de landelijke aandacht. Ermelo blijft op die manier op de kaart staan en de burgers zien dat wij blijvend aandacht vragen voor verbeteringen in het openbaar vervoer.

 

Ook reizigersvereniging Rover blijft aandacht vragen voor de situatie op het spoor in Ermelo. Zij stuurde onlangs een brief naar gemeenteraad van Ermelo met een alternatief plan, waardoor een kwartiersdienst ook haalbaar zou zijn. In de laatste commissievergadering Openbare Werken, heeft Ronald van Veen namens de fractie van de ChristenUnie er voor gezorgd dat deze brief en het alternatieve plan van Rover binnenkort breed in de gemeenteraad zullen wordenbesproken.

 

In de pers is er veel aandacht voor het onderwerp Randstadspoor in Ermelo. Lees verder op:

http://www.carladik.nl/k/n31857/news/view/635851/535695/mansveld-kom-belofte-randstadspoor-utrecht-harderwijk-na.html

https://ermelo.notudoc.nl/cgi-bin/showdoc.cgi/action=view/id=833902/type=pdf/A01_Brief_Rover_met_verbetervoorstellen_treindiensten__14008436_.pdf

 

Labels
Campagne
Commissie
Fractie
Gemeentelijke activiteiten
GR2014
In de media
Persbericht
Transport
Verkeer & Vervoer
Wonen & Ruimtelijke ordening

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht