Ermelo krijgt ombudsfunctie Sociaal Domein

header-sociaal-domeinvrijdag 28 november 2014 18:56

De gemeente Ermelo staat aan de vooravond van drie grote transities in het sociale domein. Er komen veel nieuwe taken en verantwoordelijkheden op de terreinen van de arbeidsmarkt, WMO gerelateerde zorg en jeugdzorg bij de gemeentes te liggen. Veel zorgvragers en werkzoekenden zullen te maken krijgen met nieuwe normen, procedures en regels.

 

Het is van belang dat de individuele burgers -als vangnet- bij knelpunten en klachten een aanspreekpunt hebben in onze eigen gemeente en gehoord worden door een onafhankelijk persoon. Juist tijdens de start van deze transities is maatwerk geboden. De ombudsman in het sociaal domein kan deze functie vervullen. Om bovengenoemde punten is de ChristenUnie mede-indiener van de motie, op voorzet van het CDA Ermelo, om tot een ombudsfunctie in Ermelo te komen. Ook BBE was mede-indiener van deze motie.

 

In de motie wordt het college opgedragen om te komen tot een invoeringsplan voor april 2015, voor invulling van de ombudsfunctie Sociaal Domein in de gemeente Ermelo. De motie werd aangenomen met een grote meerderheid. Progressief Ermelo steunde de motie eveneens. De VVD en SGP waren tegen de motie.

 

Labels
College
Commissie
In de media
Politiek café
Raadslid
Zorg, Welzijn & Sport

« Terug

Reacties op 'Ermelo krijgt ombudsfunctie Sociaal Domein'

chris, chris (renton) renton [871708]
Geplaatst op: 09-01-2015 07:01
De Breitling Replica Horloges Jet Team keerde terug naar zijn basis in Dijon, Frankrijk, na een reis in vijf Namaak Horloges nieuwe landen. In totaal zeven vliegtuigen uitgevoerd meer dan 225 vluchten in achttien dagen, observeren Rolex Replica van alle geplande vluchten. Demonstraties nemen plaats langs de kusten of, zoals in Beiroet en Amman, in de nabijheid van de luchthaven tijdelijk gesloten, de omgeving, de daken van de gebouwen en balkons zijn altijd gevuld met publiek gepassioneerd over de show.

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.