Berichten geschreven door Jet Weigand

 1. zelfwoonplicht.jpg
  100 dagen foto.jpg Jet Weigand
  Door Ronald van Veen, Jet Weigand op 1 december 2021

  ChistenUnie Ermelo pleit voor Zelfwoonplicht

  Ronald van Veen: In Ermelo moeten we iets doen aan woningen voor starters! Nou dat kan ook! Wil je niet dat goedkope woningen door beleggers worden opgekocht? Stel dan een zelfwoonplicht in. Goed dat mijn collega Jet Weigand-Timmer hier vragen over stelt. Helaas zien wij nu ook in Ermelo dat er beleggers gestimuleerd worden huizen op te kopen, zie het recent aangeboden huis aan de Oude Telgterweg. Heel jammer voorbeeld! En daarom stelt de ChristenUnie Ermelo hier gericht vragen over.

  Lees verder
 2. Raadszaal nieuw.jpg
  Jet Weigand
  Door Jet Weigand op 17 april 2021

  Zo trots als een pauw!

  U hebt het ongetwijfeld gemerkt: er wordt druk verbouwd in en om de Dialoog en ons gemeentehuis. Natuurlijk willen we goed op het budget passen (het is per slot van rekening geld van ons allemaal). We zitten daarom echt niet te wachten op overdreven luxe. Maar het moet vooral praktisch zijn: een plek waar prettig en goed gewerkt kan worden en waar bezoekers en pers de vergadering goed kunnen volgen. En een plek die toegankelijk is voor iedereen. O ja, het zou ook fijn zijn als er nog anderen dingen kunnen gebeuren in die zaal, zoals bijeenkomsten en bruiloften. Kortom: een flink pak van eisen. En daar heb ik mij sinds vorig jaar flink in verdiept. Op het onderstaande plaatje kunt u zien hoe het er dan uiteindelijk uit zal komen te zien.

  Lees verder
 3. Moria_01.jpg
  Jet Weigand
  Door Jet Weigand op 29 oktober 2020

  500 Vluchtelingenkinderen

  Het is maar een druppel op de gloeiende plaat! Hoe vaak heb ik dat niet gehoord in de afgelopen tijd als er gediscussieerd werd over de bijdrage van Nederlandse gemeenten aan het probleem van de vluchtelingenkinderen in Griekenland.
  Iedereen is het er wel over eens dat de omstandigheden in de vluchtelingenkampen van Griekenland mensonterend zijn. Iedereen is het er wel over eens dat je dat vooral alleenstaande kinderen niet kunt aandoen. En iedereen is het er wel over eens dat de beste oplossing zou zijn dat mensen dicht bij huis kunnen worden opgevangen of nog liever: dat ze niet hoeven te vluchten. Maar dat is nu eenmaal niet het geval.

   

  Lees verder
 4. Siervuurwerk.jpg
  Jet Weigand
  Door Jet Weigand op 8 januari 2020

  ChristenUnie stelt vragen over vuurwerkoverlast en vuurwerkschade

  Afgelopen jaarwisseling is er landelijk een schade van 15 miljoen euro geweest en opnieuw is er een toename geconstateerd van het aantal vuurwerkslachtoffers. Ook in Ermelo begon het afsteken al veel te vroeg en werd als hevig ervaren door inwoners. De fractie van de ChristenUnie werd meermalen benaderd over de overlast die dit veroorzaakte bij mens en dier, nog los van de materiele schade.

  Lees verder
 5. kerstgroet cu_2.jpg
 6. Rijtjeshuis.jpg
  100 dagen foto.jpg Jet Weigand
  Door Ronald van Veen, Jet Weigand op 16 oktober 2019

  Woningbouw in Ermelo

  ChristenUnie Ermelo blij met afwegingskader woningbouw, maar 1 keer per jaar is te weinig!

  Lees verder

  Labels:

 7. onderwijs 624x270
  Jet Weigand
  Door Jet Weigand op 10 april 2019

  Nieuwbouw scholen in Ermelo

  In de commissie Samenleving en Maatschappij praten we op 17 april over  diverse bouwplannen van schollen binnen de gemeente Ermelo. Het gaat om de nieuwbouw van de Goede Herderschool, het Rietschanscollege en Driekansen (beide verbonden aan ’s Heerenloo / Groot Emaus). De gemeente is verplicht om te zorgen voor goede huisvesting van basisscholen, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs. Daarvoor krijgen ze ook geld uit het Gemeentefonds. Drie scholen zijn nu aan vervanging toe en daarvoor moet krediet vrij gegeven worden. De gemeenteraad heeft daarvoor al bugetten vastgesteld bij de behandeling van de begroting.

  Lees verder
 8. Kerst en 2019

  Labels: