Berichten geschreven door Ronald van Veen

 1. Ronald 20230601.jpg
  100 dagen foto.jpg
  Door Ronald van Veen op 1 juni 2023

  1 jaar wethouder

  Vaak wordt mij de vraag gesteld hoe ik mijn werk ervaar. Ik vind het mooi om dagelijks Ermelo te vertegenwoordigen, ons dorp en de buitengebieden waar ik zo van houd. Het ambassadeurschap vorm en inhoud geven vind ik mooi. Gidsen in onze natuurgebieden ben ik ook blijven doen. Omdat dat mij ook energie geeft. Het is niet alleen rozengeur en maneschijn, het is ook hard werken, vaak maak ik weken van 60 uur. Het wethouderschap is eigenlijk een 24/7 baan. Het doel voor het volgende jaar is het vinden van meer balans in mijn werk- en priveafspraken. Het laatste is er nu te veel bij ingeschoten en dat vind ik jammer.

  Lees verder

  Labels:

 2. 100 dagen foto.jpg
  100 dagen foto.jpg
  Door Ronald van Veen op 9 september 2022

  100 dagen wethouder

  Mijn eerste 100 dagen als wethouder zitten erop. Van veel kanten krijg ik de vraag ‘en hoe vind je het?’ De eerste 100 dagen is een soort van magische grens, net als de witte broodsweken, de eerste zes weken van een huwelijk.

  Lees verder
 3. Top 6 waaier.jpg
  100 dagen foto.jpg Liesbeth 4x3.jpg
  Door Ronald van Veen, Liesbeth Urbach op 11 maart 2022

  Programma in een waaier

  De ChristenUnie Ermelo heeft de speerpunten gepubliceerd in een 'Waaier'. In eenvoudige en begrijpelijke tekst.

  Lees verder
 4. Omgevingsvisie Ermelo afb.jpg
  100 dagen foto.jpg Dick Tillema
  Door Ronald van Veen, Dick Tillema op 28 januari 2022

  De toekomst van Ermelo

  De gemeenteraad heeft de omgevingsvisie vastgesteld. Een prachtig document over hoe we de toekomst van Ermelo zien. En dan gaat het niet alleen om de ruimtelijke indeling van gebouwen, wegen en groen, maar ook om ons leefklimaat. Hoe dragen we ons fantastische dorp goed de toekomst in? De ChristenUnie is heel tevreden met het document zoals dat door de ambtelijke organisatie is opgesteld, maar voelde toch behoefte om dat document op een paar belangrijke punten aan te passen.

  Lees verder
 5. zelfwoonplicht.jpg
  100 dagen foto.jpg Jet Weigand
  Door Ronald van Veen, Jet Weigand op 1 december 2021

  ChistenUnie Ermelo pleit voor Zelfwoonplicht

  Ronald van Veen: In Ermelo moeten we iets doen aan woningen voor starters! Nou dat kan ook! Wil je niet dat goedkope woningen door beleggers worden opgekocht? Stel dan een zelfwoonplicht in. Goed dat mijn collega Jet Weigand-Timmer hier vragen over stelt. Helaas zien wij nu ook in Ermelo dat er beleggers gestimuleerd worden huizen op te kopen, zie het recent aangeboden huis aan de Oude Telgterweg. Heel jammer voorbeeld! En daarom stelt de ChristenUnie Ermelo hier gericht vragen over.

  Lees verder
 6. Ermelokaal-klein.png
  100 dagen foto.jpg
  Door Ronald van Veen op 18 november 2021

  Plaatselijke klimaatdoelen. Doe mee!

  Vorig jaar schreef ik een column over de effecten van Corona op de natuur. Ik vroeg mij daarbij af welke lering wij trekken uit deze periode. En hoe wij de aarde achterlaten voor onze kinderen en kleinkinderen.

  Lees verder
 7. Foto Natuurwerkdag 2021.jpg
  100 dagen foto.jpg
  Door Ronald van Veen op 28 oktober 2021

  Natuurwerkdag Ermelo op de Groevenbeekse Heide

  Zaterdag 6 november, om 9.30 uur start de Ermelose natuurwerkdag op de Groevenbeekse Heide.
  Het werk bestaat vooral uit het jonge opschot (kleine vliegdennen en berkenbomen) verwijderen en de grotere exemplaren uitgraven, zodat de heide niet dichtgroeit tot bos.

   

  Lees verder
 8. Klompenpad 2v2.jpg
  100 dagen foto.jpg
  Door Ronald van Veen op 29 juni 2021

  In beweging

  10.000 stappen per dag, dat was een mooi streven! Ik doe dit nu bijna twee jaar. Dus al voor dat Corona in ons land kwam. Ik begon hiermee omdat voor mij bewegen enorm van belang is, vooral omdat ik suikerziekte heb. Gaandeweg ontdekte ik dat het ook heilzaam voor je is. Na een drukke werkdag bijvoorbeeld even je ‘hoofd leeg lopen’.

  Lees verder
 9. Vlog Markt 2.0.jpg
  100 dagen foto.jpg
  Door Ronald van Veen op 23 november 2020

  ChristenUnie Ermelo wil geen parkeergarage

  Raadslid Ronald van Veen legt het duidelijke standpunt van de fractie van ChristenUnie Ermelo uit in deze video.

  Lees verder
 10. campagne afb.jpg
  100 dagen foto.jpg
  Door Ronald van Veen op 2 juni 2020

  Inspraakrecht blijft en verplichte communicatie bij bouwplannen

  De notitie RO-instrumenten regelt de rollen en bevoegdheden van de beleidsmakers, het college van Ermelo en de gemeenteraad. De nieuwe versie is door de raad vastgesteld, maar wel met een wijziging. Het college stelde voor om het inspraakrecht van inwoners te vervangen door een hoorzitting. Daar was de ChristenUnie het niet mee eens. Ons raadslid Ronald van Veen stelt dat een hoorzitting een mooie toevoeging is, zodat initiatiefnemer en bezwaarmakers met elkaar het gesprek aangaan. Maar het kan wat hem betreft niet in de plaats komen van het inspraakrecht.

  Lees verder