Berichten geschreven door Ronald van Veen

 1. zelfwoonplicht.jpg
  Ronald van Veen v2 Jet Weigand
  Door Ronald van Veen, Jet Weigand op 1 december 2021

  ChistenUnie Ermelo pleit voor Zelfwoonplicht

  Ronald van Veen: In Ermelo moeten we iets doen aan woningen voor starters! Nou dat kan ook! Wil je niet dat goedkope woningen door beleggers worden opgekocht? Stel dan een zelfwoonplicht in. Goed dat mijn collega Jet Weigand-Timmer hier vragen over stelt. Helaas zien wij nu ook in Ermelo dat er beleggers gestimuleerd worden huizen op te kopen, zie het recent aangeboden huis aan de Oude Telgterweg. Heel jammer voorbeeld! En daarom stelt de ChristenUnie Ermelo hier gericht vragen over.

  Lees verder
 2. Ermelokaal-klein.png
  Ronald van Veen v2
  Door Ronald van Veen op 18 november 2021

  Plaatselijke klimaatdoelen. Doe mee!

  Vorig jaar schreef ik een column over de effecten van Corona op de natuur. Ik vroeg mij daarbij af welke lering wij trekken uit deze periode. En hoe wij de aarde achterlaten voor onze kinderen en kleinkinderen.

  Lees verder
 3. Foto Natuurwerkdag 2021.jpg
  Ronald van Veen v2
  Door Ronald van Veen op 28 oktober 2021

  Natuurwerkdag Ermelo op de Groevenbeekse Heide

  Zaterdag 6 november, om 9.30 uur start de Ermelose natuurwerkdag op de Groevenbeekse Heide.
  Het werk bestaat vooral uit het jonge opschot (kleine vliegdennen en berkenbomen) verwijderen en de grotere exemplaren uitgraven, zodat de heide niet dichtgroeit tot bos.

   

  Lees verder
 4. Klompenpad 2v2.jpg
  Ronald van Veen v2
  Door Ronald van Veen op 29 juni 2021

  In beweging

  10.000 stappen per dag, dat was een mooi streven! Ik doe dit nu bijna twee jaar. Dus al voor dat Corona in ons land kwam. Ik begon hiermee omdat voor mij bewegen enorm van belang is, vooral omdat ik suikerziekte heb. Gaandeweg ontdekte ik dat het ook heilzaam voor je is. Na een drukke werkdag bijvoorbeeld even je ‘hoofd leeg lopen’.

  Lees verder
 5. Vlog Markt 2.0.jpg
  Ronald van Veen v2
  Door Ronald van Veen op 23 november 2020

  ChristenUnie Ermelo wil geen parkeergarage

  Raadslid Ronald van Veen legt het duidelijke standpunt van de fractie van ChristenUnie Ermelo uit in deze video.

  Lees verder
 6. campagne afb.jpg
  Ronald van Veen v2
  Door Ronald van Veen op 2 juni 2020

  Inspraakrecht blijft en verplichte communicatie bij bouwplannen

  De notitie RO-instrumenten regelt de rollen en bevoegdheden van de beleidsmakers, het college van Ermelo en de gemeenteraad. De nieuwe versie is door de raad vastgesteld, maar wel met een wijziging. Het college stelde voor om het inspraakrecht van inwoners te vervangen door een hoorzitting. Daar was de ChristenUnie het niet mee eens. Ons raadslid Ronald van Veen stelt dat een hoorzitting een mooie toevoeging is, zodat initiatiefnemer en bezwaarmakers met elkaar het gesprek aangaan. Maar het kan wat hem betreft niet in de plaats komen van het inspraakrecht.

  Lees verder
 7. Column Ronald 20200506.jpg
  Ronald van Veen v2
  Door Ronald van Veen op 6 mei 2020

  En toen stond de aarde even stil…

  Onze premier riep ons op oog te hebben voor elkaar. In ons zorgdorp Ermelo lijkt dat prima te lukken. Ik zie zoveel mooie initiatieven om me heen. Zangers die bij verzorgingstehuizen zingen, inwoners die een boodschapje halen voor een oudere buurtbewoner etc.

  Lees verder
 8. Kruis op berg.PNG
  Ronald van Veen v2
  Door Ronald van Veen op 10 april 2020

  De boodschap van Pasen in Corona-tijd

  We leven in een bijzondere tijd. Ons sociale leven is de afgelopen vier weken dusdanig veranderd. We kunnen minder samen zijn. En we kunnen geen grote bijeenkomsten bijwonen. In mijn eigen kring heeft dat al geleid tot soms moeilijke afwegingen en beperkingen. Een bruiloft in mijn vriendenkring is uitgesteld en een tante van mij zal op korte termijn overlijden. Haar begrafenis bijwonen zal niet mogen. Moeilijke en pijnlijke momenten.

  Lees verder

  Labels: ,

 9. Wonen
  Ronald van Veen v2
  Door Ronald van Veen op 20 februari 2020

  ChristenUnie wil evenwicht in woningbouwopgave

  “Een goed en betaalbaar huis is voor ons allemaal belangrijk.” Deze quote komt uit ons verkiezingsprogramma. Daar op toezien wordt steeds meer een opgave. Jongeren en starters op de huizenmarkt kunnen amper een huis kopen. Het aanbod is laag en de koopprijs is vaak hoog.

  Lees verder
 10. kerstgroet cu_2.jpg