Berichten geschreven door Jos van der Deure

 1. Visueel.jpg
  Deure_Jos_vd 7 Kees Hofman.jpg
  Door Jos van der Deure, Kees Hofman op 15 februari 2023

  Windpark Horst & Telgt

  De ChristenUnie staat voor duurzaam en voor samenwerken.
  Sinds onze gemeenteraad in ruime meerderheid besloot om medewerking te verlenen aan het onderzoek naar het grootschalig opwekken van energie uit natuurlijke bronnen en besloot tot een Regionale Energie Strategie, zijn er diverse ontwikkelingen geweest. Er kwam initiatief vanuit de inwoners om samen met Prowind te onderzoeken of een windpark zou passen bij het Nuldernauw.
  We zullen ook de overstap naar duurzame energie moeten maken om er een eind komt aan de voorraad gas en daarbij komt dat we met z’n allen steeds meer energie gebruiken.

  Lees verder

  Labels: ,

 2. Windmolens
  Deure_Jos_vd
  Door Jos van der Deure op 1 februari 2022

  De ChristenUnie Ermelo kiest voor een realistische klimaataanpak.

  In de aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen 2022 vraagt het Ermelo's Weekblad de Politieke Partijen te reageren op een stelling:
  Deze keer is de stelling: 'Geen nieuwe grootschalige windmolens en zonneparken in Ermelo'

  Lees verder
 3. thomas-reaubourg-dCB9aQNydM8-unsplash busstop.jpg
  Deure_Jos_vd
  Door Jos van der Deure op 27 januari 2021

  Een bushalte voor 's Heeren Loo?

  De gemeenteraad ontving informatie over een vertraging in de ontwikkeling van plannen voor een busverbinding tussen Ermelo en Strand-Horst.
  Nu geeft uitstel ook nieuwe kansen. In de memo werd aangegeven dat er tijd is om samen met  Harderwijk na te denken over een mogelijke bushalte bij ziekenhuis St. Jansdal.
  Als we toch gaan nadenken over een bushalte bij het St. Jansdal waarom kijken we dan niet meteen ook even of een bushalte bij ’s Heerenloo mogelijk is?

  Lees verder
 4. Bankbiljetten
  Deure_Jos_vd
  Door Jos van der Deure op 8 januari 2021

  Bijstandsfraude? Landelijke en plaatselijke politiek gaan samen op.

  Vandaag – 8 januari – heeft de Tweede Kamer fractie van de ChristenUnie een initiatief wetsvoorstel ingediend om te realiseren dat er een einde komt aan de verplichte boete in de bijstand.
  Eppo Bruins, Tweede Kamerlid en inwoner van Ermelo schreef daarover deze blog: Blog Eppo Bruins
  Landelijke zijn er nu twee schrijnende situaties bekend waarbij de letter van de wet zorgt voor bijzonder ongewenste maatregelen. De fractie van de ChristenUnie Ermelo hoopt dat dit in onze gemeente niet speelt, maar wil daar graag duidelijkheid over hebben.

  Daarom heeft raadslid Jos van der Deure namens de fractie de volgende schriftelijke vragen naar het college gestuurd.

  Lees verder
 5. Wandtekst.jpg
  Deure_Jos_vd
  Door Jos van der Deure op 12 november 2020

  Bijbel en Grondwet als fundament

  In de raadszaal van ons gemeentehuis is een bijbeltekst aangebracht: “De overheid is Gods dienares, u ten goede” (Romeinen 13:4). Na de renovatie van het gemeentehuis krijgen we een raadszaal op de 1e etage van het gebouw. Deze nieuwe ruimte zal ook gebruikt gaan worden als trouwzaal. Het wordt dus een multifunctionele ruimte.
  Als ChristenUnie wilden we graag dat de wandtekst weer terug zou komen in de nieuwe raadszaal. Maar dit stuitte, met name omdat de raadszaal ook trouwzaal gaat worden, op bezwaren bij andere partijen. Er zijn ook inwoners van Ermelo die de Bijbel niet zien als de basis voor hun leven. Er was daarnaast ook de behoefte om te wijzen op artikel 1 van de Grondwet: "Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook niet is toegestaan".

  Lees verder
 6. Voedselbank CU 2020.jpg
  Deure_Jos_vd
  Door Jos van der Deure op 5 november 2020

  Het zal me worst zijn

  Op de dag na dankdag is het onderhand een traditie dat er vanuit enkele politieke partijen in Ermelo een handje geholpen wordt bij de Voedselbank Harderwijk. Het centrale punt van de Voedselbank is weliswaar in Harderwijk, maar men bedient naast de gemeente Harderwijk ook de gemeenten Putten en Ermelo.

  Al lange tijd heeft men de bij de Voedselbank de behoefte aan een nieuw gebouw. Dat gaat er komen, men is druk bezig met de bouw. 
  In dit nieuwe pand wil de Voedselbank overgaan op een winkelconcept, waarin de ‘klanten’ als het ware zelf hun boodschappen kunnen doen.
  Nu is het zo dat de medewerkers van de voedselbank elke week zorgen voor een wisselend pakket met producten, afgestemd op de omvang van het huishouden en eventuele specifieke wensen.

  Lees verder
 7. nestkastje bewoond 2.jpg
  Deure_Jos_vd
  Door Jos van der Deure op 3 april 2020

  Huisje, boompje……: meesje in actie!

  Begin dit jaar hebben fractieleden van de ChristenUnie Ermelo 50 nestkastjes rondgedeeld in Ermelo. Dit was onder het motto ‘Huisje, boompje, meesje’. In de strijd tegen de eikenprocessierups leek het goed om de koolmezen te helpen aan extra woonruimte.

  Lees verder
 8. kerstgroet cu_2.jpg
 9. aanwezigen ALV.jpg
  Deure_Jos_vd
  Door Jos van der Deure op 14 november 2019

  CU-linaire ledenvergadering

  Menu:
  Voorgerecht:
  - Pompoensoep
  Hoofdgerecht:
  - Ganzenborst met zuurkool carbonara en roseval krieltjes
  Bijgerecht:
  - Kaastaartjes met gekarameliseerde uien en herfstcompote
  Nagerecht:
  - Yoghurtmousse met bosvruchten en speculaas

  Lees verder
 10. IMG_20190330_141421 (2).jpg
  Deure_Jos_vd
  Door Jos van der Deure op 5 juli 2019

  Zwemmen voor gehandicapten

  Vragen van de ChristenUnie Ermelo over de mogelijkheden voor het zwemmen van gehandicapte inwoners van Ermelo.

  Lees verder